رتبه بندی شرکت،سریع و کم هزینه[+قوانین و شرایط 1401]

رتبه بندی شرکت،سریع و کم هزینه[+قوانین و شرایط 1401]

رتبه بندی شرکت مهم ترین اقدام موسسات فعال در حوزه های مختلف پس از ثبت شرکت می باشد. در این نوشته از سایت ثبت آراز به سوالاتی نظیر رتبه بندی شرکت به چه معناست؟ لزوم دریافت گرید شرکت چیست؟ رتبه بندی موسسات چه مزایایی دارد؟ مدارک لازم جهت اخذ و دریافت رتبه بندی چیست؟ و … پرداخته می شود، پس با ما همراه باشید.

رتبه بندی شرکت

رتبه بندی و یا به بیانی دیگر گرید شرکت، نوعی گواهی صلاحیت و شایستگی بر مبنای مشخصه های کمی و کیفی شرکت است که توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی، براساس استاندارد ها و معیارهای از پیش تعیین شده در اختیار افراد و موسسات قرار می گیرد.

فرآیند رتبه بندی و دریافت گرید این فرصت را در اختیار کمپانی ها قرار می دهد تا نقاط ضعف خود را شناسایی و در راستای بهبود آن کوشش کنند. علاوه بر آن با معرفی جایگاه شرکت در میان سایر موسسات فعال در حوزه مورد نظر، به صاحبان مشاغل این فرصت را می دهد تا رقبای خود را شناسایی و با آگاهی بیشتری برای اهداف خود برنامه ریزی کنند.

مطمئناً هر طرف قراردادی مایل است با شرکتی مذاکره و قرارداد داشته باشد که براساس صلاحیت های تخصصی،ملاک های ارزش گذاری، تجربه های علمی و فنی تأیید شده باشد که همین تأیید صلاحیت، گرید شرکت می باشد.

بر مبنای قوانین تصویب شده از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی رتبه بندی شرکت ها به پنج دسته کلی تقسیم شده که به شرح زیر می باشد:

  1. شرکت های مشاور
  2. شرکت های پیمانکار
  3. شرکت های طرح و ساخت یا EPC
  4. شرکت های انفورماتیک
  5. شرکت های انبوه ساز

به دنبال این طبقه بندی سازمان عمرانی استانداردهای کشور رتبه بندی شرکت های را به دو دسته عمومی پیمانکار و مشاور تقسیم کرده است.

تفاوت رتبه پیمانکاری و رتبه مشاور

فعالیت شرکت های پیمانکاری در غالب قراردادهای اجرایی در زمینه ساخت و نظارت بر پیمانکار می باشد، اما شرکت های مشاور در زمینه طراحی و نظارت بر ساخت فعالیت می کنند و واسطه پیمانکار و کارفرما هستند.

مهم ترین نکته برای رتبه بندی شرکت های پیمانکاری تعداد نیروی فنی و مهندسی حاضر در اعضای هیئت مدیره، رزومه کاری فراهم آمده و توان مالی می باشد، اما در اعطای رتبه به شرکت های مشاور علاوه بر نیروی فنی و مهندسی، امکانات فنی و نرم افزاری آن شرکت نیز مورد سنجش قرار می گیرد.

معرفی شاخه های رتبه بندی شرکت

براساس قوانین تدوین شده موسسات تقسیم بندی شده فوق در رشته های گوناگونی رتبه بندی شده و صاحبان مشاغل می توانند متناسب با حوزه فعالیت خود نسبت به کسب گرید اقدام نمایند.

بخوانید!  مراحل اخذ گواهینامه ایزو

توجه داشته باشید شرکت ها باید بر اساس معیارهای مالی و فنی رتبه موسسه خود را به عدد یک نزدیک کرده تا امکان ارتباط با شرکت های معتبر و البته فرصت حضور و رقابت در مناقصات و مزایدات را داشته باشند.

شاخه های موسسات مشاور

از دیگر ملاک های حائز اهمیت رتبه بندی شرکت های مشاور علاوه بر تعداد افراد فنی امتیاز آور، امکانات نرم افزاری و میزان استفاده از تکنولوژی های پیشرفته نیز می باشد. توجه داشته باشید که بازه رتبه بندی این موسسات بین اعداد 1 تا 3 بوده و مسلما شماره 1 بالاترین رتبه و 3 پایین ترین رتبه را شامل می شود.

  • شهرسازی و معماری
  • راه و ترابری
  • آب
  • کشاورزی
  • مخابرات
  • انرژی
  • معدن
  • صنعت
  • نفت و گاز

شاخه های موسسات پیمانکاری

بازه رتبه بندی شرکت های پیمانکاری با توجه به امکانات موسسه، قراردادها و تعداد افراد امتیاز آور بین 1 تا 5 می باشد، اما در حقیقت معیار اصلی رتبه بندی در این شرکت ها تعداد نیروهای فنی و مهندسی در بخش هیئت مدیره است.

  • ساختمان
  • صنعت و معدن
  • راه و ترابری
  • ارتباطات
  • نفت و گاز
  • تاسیسات
  • کشاورزی
  • انرژی
  • آب
  • مرمت آثار باستانی
  • کاوش های زمینی

شاخه های شرکت های انفورماتیک

  • تولید و پشتیبانی سخت افزار
  • تولید و ارائه فریم ورک های رایانه ای
  • تولید و قطعات جانبی سیستم های رایانه ای
  • تولید دستگاه های جانبی
  • تولید پکیج های نرم افزاری گوناگون
  • ارائه خدمات و پشتیبانی شبکه های اطلاع رسانی
  • تولید و پشتیبانی داده های مخابراتی
  • مشاوره، طراحی و نظارت بر پروژه ها
  • آموزش
  • پشتیبانی انفورماتیک
  • اتوماسیون صنعتی
  • تولید و طراحی و مهندسی سیستم های ویژه

شاخه های رتبه بندی موسسات طراحی و ساخت (EPC)

شرکت های طراحی و ساخت (EPC) با توجه به نوع فعالیت به دسته های مختلفی تقسیم می شوند و برای هر یک از آن ها انواع شاخه های رتبه بندی وجود دارد. در ادامه می توانید دسته بندی های ایجاد شده و شاخه های رتبه بندی مربوط به هر یک از دسته ها را مطالعه نمایید.

طراحی و ساخت ساختمانی

  1. طراحی و ساخت بناهای آموزشی، ورزشی، درمانی و پژوهشی
  2. طراحی و ساخت ساختمان های مسکونی، تجاری و اداری
  3. طراحی و ساخت دکوراسیون داخلی و نما
  4. مرمت و بازسازی بافت های فرسوده و آسیب دیده شهری
  5. مقاوم سازی و نگه داری بافت ها و بناهای فرسوده شهری

طراحی و ساخت آبی

  1. طراحی و ساخت سد
  2. طراحی و ساخت خطوط مخابراتی آبی
  3. طراحی و اجرای سیستم های آب و فاضلاب
  4. مهندسی رودخانه ها
  5. طراحی و اجرای تونل های زیرزمینی
  6. مقاوم سازی

طراحی و ساخت راه ها

  1. راهسازی
  2. طراحی و اجرای پلها و حفر تونل ها
  3. طراحی و اجرای سیستم های حمل و نقل ریلی
  4. طراحی و ساخت انواع فرودگاه ها
  5. طراحی و ساخت بنادر کشتی رانی و لنگرگاه ها
  6. مقاوم سازی راه ها و جاده ها
بخوانید!  ثبت برند در تهران

طراحی، ساخت و مرمت آثار باستانی

  1. مرمت آثار تاریخی و فرهنگی
  2. پژوهش های فرهنگی تاریخی
  3. معرفی بناهای تاریخی و آثار فرهنگی
  4. مقاوم سازی و نگه داری بناهای با ارزش

مراحل اخذ رتبه بندی شرکت

اولین اقدام شرکت های پیمانکاری و مشاور به منظور اخذ رتبه بندی پس از فرآیند ثبت شرکت ثبت نام در سامانه الکترونیکی ساجات و دریافت شناسه و کد رهگیری می باشد.

دومین گام بارگذاری مدارک مورد در سامانه و سپس ارائه یک نسخه از اسناد به سازمان ساجات است. مرحله سوم پرداخت هزینه های مرتبط با صندوق این سازمان و در نهایت پیگیری جهت کسب رتبه بندی است.

مدارک لازم جهت کسب گرید شرکت

  1. آگهی تاسیس
  2. روزنامه رسمی کشور
  3. کپی اساسنامه
  4. شماره کد اقتصادی
  5. کپی مدارک تحصیلی
  6. کپی کارت ملی
  7. کپی شناسنامه از صفحات اول و آخر
  8. آخرین آگهی تغییرات کشور
  9. کپی پایان خدمت
  10. تصویر 4*3 اعضای هیئت مدیره
  11. مفاصا حساب بیمه
  12. مهر شرکت
  13. 5 برگ ابتدایی قراردادهای شرکت

شرایط لازم جهت دریافت گواهی رتبه بندی

  1. ثبت شرکت
  2. برخورداری از صلاحیت بر اساس تجارب کاری، سوابق بیمه، توان مالی و فنی، تعداد نفرات و…
  3. عدم سوء پیشینه و ممنوعیت های مرتبط با حرفه
  4. وجود سوابق کار مرتبط مدیر عامل و اعضاء هیات مدیره بر اساس جداول ۱-۷ آیین نامه
  5. محاسبه امتیاز مدارک تحصیلی هیئت مدیره و کادر فنی در شرکت های پیمانکاری، طرح ساخت و مشاوره
  6. عدم اشتغال سایر کارمندان در ادارات دولتی کشور

مزایای رتبه بندی شرکت ها

رتبه بندی شرکت برای مدیران و صاحبان مشاغل در دنیای پر رقابت کنونی به یکی از چالش برانگیزترین مباحث روز تبدیل شده است. دریافت گرید شرکت به منظور اطلاع از وضعیت و جایگاه موسسه و بررسی نقاط ضعف و قوت از اهمیت بالایی برخوردار است. مهم ترین مزایا اخذ گرید شرکت به شرح زیر می باشد:

  1. همکاری و عقد قرارداد با سازمان های دولتی کشور
  2. امکان شرکت در مناقصات و مزایدات
  3. برقراری ارتباط با شرکت های معتبر داخلی و خارجی
  4. امکان شناسایی شرکت توسط سرمایه گذاران
  5. رقابت با سایر موسسات فعال در حوزه مربوطه
  6. برنامه ریزی بلند مدت به منظور دستیابی به اهداف

هزینه اخذ گرید شرکت

هزینه های مرتبط با رتبه بندی شرکت به دو دسته کلی تقسیم می شود. بخشی از هزینه ها به اجرای دستورالعمل ها و قوانین مطابق با آیین نامه اخذ گرید تعلق داشته که معمولا زیاد است.

بخش دیگر هزینه ها به پرداخت فیش های واریزی در سامانه ساجات و البته هزینه ثبت آگهی در روزنامه رسمی کشور باز می گردد که اصولا ناچیز است.

بخوانید!  ثبت شرکت در عمان

تمدید رتبه شرکت

تمدید گواهی رتبه بندی شرکت از دیگر موضوعات بحث برانگیز موسسات رتبه دار است، چرا که رتبه شرکت ها لازم است 4 سال یکبار تمدید شود.

با توجه به اینکه هرساله کمپانی های بسیاری نسبت به اخذ رتبه بندی اقدام می نمایند، ظرفیت و امتیازات سازمان تغییر یافته و بنابراین نمی توان انتظار داشت رتبه شرکت و فرآیند تمدید گرید مطابق 4 سال گذشته باشد.

نحوه استعلام رتبه شرکت های پیمانکاری

رتبه شرکت های پیمانکاری براساس تعداد افراد متخصص، صلاحیت پیمانکاران، کیفیت فعالیت ها، رعایت اصول و قوانین و میزان سود دهی و توان مالی آن ها مشخص می شود. استعلام رتبه شرکت های پیمانکاری با ارائه تعهدنامه محضری کلیه اعضای هیئت مدیره مبنی بر فعالیت نداشتن در پست های دولتی و سایر مدارکی امکان پذیر می باشد.

برای این که رتبه شرکت شما مشخص شود باید اعضایی نظیر مجری پروژه، مدیر امور فنی مهندسی، ذی حساب، نماینده امور پیمانکاران و نماینده مشاور کارفرما در دستگاه اجرایی وجود داشته باشند.

نحوه استعلام رتبه شرکت پیمانکاری به این شکل است که ابتدا با مراجعه به وب سایت ساجات مراحل اولیه وارد کردن اطلاعات و بارگذاری اسکن مدارک را به صورت الکترونیکی انجام داده و سپس در زمان اعلام شده به صورت حضوری برای تحویل مدارک به سازمان مربوطه مراجعه می نمایید.

سخن پایانی

در این نوشته از سایت ثبت آراز به بررسی رتبه بندی شرکت و فرایند اخذ آن پرداختیم. مطابق مطالب بیان شده در متن سازمان برنامه ریزی و نظارت راهبردی با هدف ایجاد فرصت برای صاحبان مشاغل، مجموعه ای از استانداردها و معیارهای قانونی را تدوین و ارائه کرده است تا مدیران بتوانند با پیروی از این اصول موقعیت شرکت خود را شناسایی و در راستای کسب رتبه برتر تلاش کنند.

همراهان گرامی به منظور دریافت مشاوره حقوقی و کسب اطلاعات بیشتر از پروسه رتبه بندی شرکت با کارشناسان مجموعه ثبت آراز در ارتباط باشید.

سوالات متداول در زمینه رتبه بندی شرکت

رتبه بندی چه فوایدی دارد؟

ایجاد حس رقابت در فضای شرکت ها، همکاری و عقد قرارداد با سازمان های دولتی کشور، امکان شرکت در مناقصات و مزایدات، برقراری ارتباط با شرکت های معتبر داخلی و خارجی، امکان شناسایی شرکت توسط سرمایه گذاران و…

نحوه استعلام رتبه شرکت پیمانکاری به چه صورت است؟

ابتدا با مراجعه به وب سایت ساجات مراحل اولیه وارد کردن اطلاعات و بارگذاری اسکن مدارک را به صورت الکترونیکی انجام داده، سپس برای جواب نهایی حضوری به سازمان مربوطه مراجعه می کنید.

0/5 (0 نظر)
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.